НОВИНИ

Премиерът Денков награди медалисти от олимпиади

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
17:25, 16.09.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

71 медала от международни олимпиади и състезания по природни науки са спечелили българските ученически отбори от началото на годината.

На специална церемония в гранитната зала на Министерския съвет олимпийците и учителите им получиха значки и грамоти лично от премиера Николай Денков.

Част от учениците са завоювали по няколко отличия от различни олимпиади. Само от началото на годината отборите по природни науки са донесли 11 златни, 28 сребърни и 32 бронзови медала.

Ивайла Радкова - ученик 125 СУ "Боян Пенев", София: "Изпитваш удовлетворение от всичката свършена работа, защото зад всеки един медал стои изключително много труд, вложен от теб и хората, които те подкрепят през цялото време - ръководители, учители, родители. Нашите успехи са значими и представят държавата ни на много високо ниво и е важно това да бъде оценено от съответните институции."

Виктор Лилов - ученик в СМГ: "Радвам се да видя, че все пак трудът се отплаща. Доста добре се чувствам и съм горд с постиженията си. И това, което означава е, че показваме, че България има състезатели - има умни хора".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев пред БНТ: Имаше напрежение, малко не ми достигна
Янаки Милев пред БНТ: Имаше напрежение, малко не ми достигна
Янаки Милев се бори, но не успя срещу Александър Бублик
Янаки Милев се бори, но не успя срещу Александър Бублик