НОВИНИ

Премиерът Кирил Петков се срещна с Дмитро Кулеба

Александър Марков
от Александър Марков
14:55, 19.04.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Политика
Слушай новината

Премиерът Кирил Петков проведе среща с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. Във фокуса на разговора бяха руската агресия и изключително тежката ситуация за цивилното население в Украйна.

Дмитро Кулеба изрази благодарност към правителството на Кирил Петков за оказаната подкрепа и за помощта, която в България получава всеки един украински гражданин, бягащ от войната.

Министър-председателят Кирил Петков увери Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави. А българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци.

След разговора на четири очи между Петков и Кулеба се проведе разширена среща между двете делегации като от българска страна участие взеха също вицепремиерът Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на отбраната Драгомир Заков.

По-рано днес Кулеба разговаря с българския външен министър Теодора Генчовска. Утре предстои да се срещне с президента Румен Радев.

Генчовска след срещата с Кулеба: Ще продължим да подкрепяме Украйна съобразно нашите възможности

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юношеският тим по футбол беше избран за „Отбор на месеца“
Юношеският тим по футбол беше избран за „Отбор на месеца“
Заков: България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини
Заков: България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини