НОВИНИ

Синоптиците обещават топло време за Великден - температури до 26° в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 19.04.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността днес ще бъде променлива, ще има и валежи, но с тенденция към спиране. Границата между дъжд и сняг ще бъде на едва 500 метра надморска височина. Ще духа слаб северозападен вятър, до края на деня ще се ориентира от юг. Ще се задържи студено за април с максимални температури между 8 и 13 градуса, в София - около 9°.

След временно разкъсване и намаление през нощта, утре облачността от запад отново ще се увеличи и ще бъде значителна. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под нулата, а максималните ще останат без съществена промяна - между 8 и 13 градуса. Отначало в западните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали дъжд, в районите над 800-900 метра – дъжд и сняг. Вероятност за по-значителни количества има в Южна България. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад.

Облачността и в планините ще е по-често значителна и на много места ще има валежи от сняг, в ниските части – от дъжд и сняг. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури в курортите - между 1° и 3° над нулата.

Не само у нас но и навсякъде на Балканите ще бъде облачно и студено за периода, а от запад на изток на места ще превали дъжд и сняг, с по-значителни количества на места в северната част от полуострова.

В по-голямата част от континента облачността ще е променлива. Значителни валежи от дъжд ще има и в Южна Франция, Украйна, както и в южната част от Европейска Русия. Студено, ветровито и със значителни валежи от дъжд и сняг ще бъде в Испания.

У нас, в четвъртък сутринта, температурите ще са около нулата и във високите полета ще има условия за слани. Дневните температури ще се повишат и на места ще достигат 19°-20°. В петък затоплянето ще продължи, но ще се задържи предимно облачно, на места с краткотрайни валежи.

В събота около и след обяд на места в Северна България и планините ще превали и прегърми. В неделя ще бъде предимно слънчево, а дневните температури ще достигат на места до 25°-26°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Район "Слатина" помага на възрастните хора за Великден
Район "Слатина" помага на възрастните хора за Великден
Без маски в самолета - американските авиолинии смекчават мерките
Без маски в самолета - американските авиолинии смекчават мерките