НОВИНИ

Премиерът отправи пожелания за 2022 по нетрадиционен начин - на партия шах

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:40, 01.01.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът Кирил Петков отправи своите пожелания за Новата 2022 година по нетрадиционен начин - на партия шах в компанията на 10-годишния Данаил Попзафиров.

Петков поздрави страната ни и българските граждани за отбелязването на 15-ата годишнина от пълноправното ни членство в Евросъюза.

Премиерът подчерта, че приемането на България за пълноправен член на ЕС е било извоювано с много усилия и се защитава всекидневно. Да си част от едно семейство, по думите на Кирил Петков, носи отговорности, но и усещане за подкрепа. Затова и той пожела 2022 година да бъде едно ново начало за ЕС и неговото развитие, ново и за България, като по-активен и по-конструктивен член на Съюза. Задачата на новото българско правителство, каза още той, е гласът на страната ни да бъде чут.

15 години от приемането на България в Европейския съюз

"Ние вече не трябва да сме просто в периферията, ние трябва да сме двигател, член, който дава най-добрите си умове за развитието на собствената си държава, която впоследствие развива и целия Европейски съюз", заяви Кирил Петков, министър-председател.

"Когато седнем на масата с другите страни членки те вече трябва да знаят, че България е тук, за да надгражда този ЕС. България е тук, защото има какво да каже", каза още премиерът.

Кирил Петков изигра партия шах и честити на всички Новата 2022 година (ВИДЕО)

Поздравленията си за Новата 2022 премиерът отправи заедно с 10-годишния Данаил Попзафиров, който е в световния шахматен елит и заедно изиграха партия шах.

"Хора като него ни дават надежда, че България може да бъде много по-успешна", смята Данаил Попзафиров.

Той допълни, че мечтата му е да бъде сред най-добрите шахматисти в света и да стане гросмайстор.

"Пожелавам на всички Честита 2022 година и нека всички заедно да работим за по-добра България", пожела министър-председателят Кирил Петков.

Премиерът посочи, че една от целите на кабинета за 2022 година е именно да запази талантите на България и да им даде възможности да се развиват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-значимите световни събития на 2022
Най-значимите световни събития на 2022
Какво пожела държавният глава в своето новогодишно обръщение?
Какво пожела държавният глава в своето новогодишно обръщение?