Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът Стефан Янев: Имаме исторически ниски нива на инфлацията

от БНТ
15:42, 02.10.2021
6900
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Ексклузивно - заплати, пенсии, ток, газ, ваксини и избори.

За тежките решения пред служебното правителство - в студиото на "Говори сега" отговаря премиерът Стефан Янев.

Премиерът Янев заяви за новината за потъващия кораб край Яйлата, че държавата не се е забавила в реакцията си. Липсват правила, които да отговарят на международното морско право, каза Янев. Когато държавата е опитала да се намеси, не се е получил очакваният ефект, а след това се е развалило времето. Държавата е успяла да изтегли корабното гориво, а товарът не е опасен.

Разходите по изтеглянето на кораба са за сметка на държавата, а когато бъде изтеглен, ще бъде задържан докато сумите не бъдат възстановени.

Имаме исторически ниски нива на инфлацията, допълни премиерът Янев.

Държавата ще поиска отлагане на затварянето на тецовете от Маришкия басейн до 2038 година. По-важно е хората да имат перспектива какво икономическо бъдеще ги очаква. Като държава трябва да им представим план и да обясним на хората, че това предстои да се случи, за да няма социални сътресения, коментира премиерът Янев.

По думите му е време за смислен дебат по темата за бъдещето на ядрената енергетика, като по негово мнение тя има своето място и в бъдеще, тъй като имаме реактори, които са купени и трябва да бъдат поставени където е икономически по-изгодно - дали на площадката в Белене или в Козлодуй.

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Президентът на Барселона: Куман остава
Президентът на Барселона: Куман остава
По-различна тренировка за волейболистите преди мача с Чехия
По-различна тренировка за волейболистите преди мача с Чехия