НОВИНИ

През нощта вятърът ще отслабва, сняг през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 18.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за много силен северозападен вятър в почти цялата страна днес. В Шумен скоростта на поривите достигна почти 90 км/ч, в Кърджали и Ловеч - около 80 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне, а облачността навсякъде ще намалее. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София около минус 1°, а максималните отново ще се повишат и ще бъдат от 16 до 21 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър, вече с посока от запад-югозапад. През по-голямата част на деня ще бъде слънчево, но до вечерта облачността ще се увеличи.

Слънчево ще бъде времето и на морския бряг, но максималните температури ще са по-ниски, в сравнение с останалата част от страната. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде в часовете преди обяд и в планините. По-късно облачността и там ще се увеличава и вплътнява. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще се повишат чувствително - от 6° на Алеко до 13° в Боровец.

Бурята Юнис удари Великобритания и взе жертва - ветровете са със скорост 160 км/ч

Много ветровито и с валежи от дъжд и сняг, на места значителни, ще бъде и утре в северозападните и в централните части от Европа. Код червено за опасно силен вятър е в сила в Германия. Топло за сезона, но с валежи, ще бъде в Източна Испания.

По-високи от обичайните ще бъдат температурите и на Балканите. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци и валежи все още само в северозападните райони от полуострова.

У нас в неделя температурите слабо ще се понижат, а на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания от дъжд. През новата седмица се очакват валежи и застудяване, при което в много райони дъждът ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски в "Панорама": Казусът АЕЦ "Белене няма да пробие коалицията
Георги Свиленски в "Панорама": Казусът АЕЦ "Белене няма да пробие коалицията
БФХГ връчи специални плакети на олимпийските шампионки от ансамбъла и техните първи треньори
БФХГ връчи специални плакети на олимпийските шампионки от ансамбъла и техните първи треньори