НОВИНИ

Декларации от трибуната в НС по случай 149 години от гибелта на Васил Левски

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:27, 18.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

4 от парламентарните групи в Народното събрание в декларации от парламентарната трибуна почетоха Васил Левски. Припомниха, че трябва да са на висотата на Апостола и да не забравят никога ценностите и идеите му.

Възпоменателна церемония в Карлово в памет на Апостола

"Нека следваме заръките на Васил Левски да бъдем задружни и да взимаме заедно мъдри решения в името на горда България. Изпитанията, трудностите и заплахите пред нас не са малко, но паметта за светлия пример на Апостола, мисълта за неговия подвиг и саможертва правят пътя ни по-лек, а целта по-ясна - независима, обединена и справедлива България", заяви Васил Стефанов от ПГ на "Продължаваме промяната".

"Нека в наши дни никога не забравяме подвига на Апостола и нека винаги помним, че ни има като народ заради неговата саможертва. Нека паметта и идеите на най-светлия ни национален герой пребъдат", допълни Пламен Николов от ПГ на "Има такъв народ".

"Защото неговите ценности са общочовешки, хуманни, демократични - той е съвременник вече на много поколения, в най-тежки времена търсим опора в неговите думи, в неговите идеи", добави Веска Ненчева от ПГ на БСП.

"Надявам се да не помним Левски само на датите 19 февруари и 18 юли, когато протоколът е по-силен от фигурата и от нейната значимост. Левски трябва да бъде жив всеки ден не с думите, а с делата ни", каза още Тома Биков от ПГ на ГЕРБ - СДС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Разлог надви ЦСКА в петсетов двубой
Пирин Разлог надви ЦСКА в петсетов двубой
Силен вятър в Пловдив събори светофар върху кола и микробус
Силен вятър в Пловдив събори светофар върху кола и микробус