НОВИНИ

Земеделският министър: Дърва за огрев на преференциални цени ще има достатъчно

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 18.02.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Дърва за огрев на преференциални цени за населението ще има достатъчно, каза министърът на земеделието Иван Иванов. Целта е да се обезпечи както този отоплителен сезон, така и следващият.

Стартира проект за добив на дърва за огрев и доставката им до потребителите

Министърът провери един от складовете на държавните горски стопанства в Благоевград, където вече се продават дърва за огрев на цените, на които те се добиват.

Броят на складовете ще расте през следващите месеци, като целта е да се гарантира навременна доставка на дървесина и то така, че да се избегнат спекулации с цените, каквито имаше в края на миналата година, обясни министърът.

Празни складове и високи цени: Ще стигнат ли дървата за огрев?

"Разработени са два варианта – да вземат дървесината както от складовете, така и да се достави до домовете им. Като целта на доставката до домовете и тук да се плаща на склада е да се избегнат посредници. Имали сме не малко сигнали, че кметове злоупотребяват, повишават цената и съответно хората биват ощетявани. Сега ще се плаща директно на служителите на държавните горски стопанства, за да няма злоупотреби с положението на един или друг", заяви министърът на земеделието Иван Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блесинг Окагбаре получи 10-годишна забрана да се състезава заради допинг
Блесинг Окагбаре получи 10-годишна забрана да се състезава заради допинг
Силен финален щурм донесе успех на Ботев Пловдив над Арда
Силен финален щурм донесе успех на Ботев Пловдив над Арда