НОВИНИ

Президентът Радев: Създаването на държавни бензиностанции е авантюра

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 27.05.2020
Чете се за: 01:01 мин.
По света

Президентът Румен Радев коментира създаването на Държавна петролна компания като авантюра. Според държавния глава, намеренията на управляващите всъщност показват, че предизборната кампания вече е започнала. Румен Радев, който днес беше в Садово, се обяви и за започване на дебат за прогресивно данъчно облагане.

Според президента Румен Радев, създаването на държавни бензиностанции е свързано с огромни публични ресурси. Затова трябва да се покаже много ясно откъде ще се намерят и къде другаде ще натоварят джоба на българите. Радев заяви още и, че в идеята на правителството липсват ясни разчети и замисъл.

Румен Радев, президент на Република България: Държавата не се справя в борбата с картелите на горивата. И с осигуряването на ефективна пазарна среда за свободна конкуренция и е странно как държавата тук ще играе двойна роля, от една страна ще бъде конкурентен участник на пазара, а от друга страна - ще бъде регулатор.

Президентът коментира и намаляването на данък добавена стойност на 9% за някои сектори.

Румен Радев, президент на Република България:Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда на парче и без ясни идеи и разчети. Мисля, че всички са убедени, че нашата данъчна политика не е справедлива.

Според Радев, това води задълбочаване на бедността у нас и отдалечаване от европейския модел. Относно мерките за излизане от кризата заради коронавируса, президентът заяви, че сме влезли с хаос в извънредното положение, а излизаме с още по-голям хаос.

Румен Радев, президент на Република България: Аз отдавна призовах, да има управляем план, с ясни критерии, по който да излизаме от кризата. Не се случи този план. Надявам се рисковете да са минимални.

В Садово Румен Радев се срещна с кмета на общината и посети Института за генетични ресурси, където се намира националната генбанка. В нея се съхраняват над 60 000 образци от всички земеделски култури в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красен Станчев: Проблемът не е в ДДС, а в държавното регулиране на пазара на труда
Красен Станчев: Проблемът не е в ДДС, а в държавното регулиране на пазара на труда
Етър и Берое с хикс в контрола
Етър и Берое с хикс в контрола