НОВИНИ

Президентът Радев за купуването на гласове: Това е едно от най-грозните явления в нашето съвремие

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:48, 01.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът Румен Радев коментира днес темата с купения вот и предстоящите парламентарни избори. Според държавния глава полицията и прокуратурата трябва да приложат всички мерки.

"Това е основната задача на служебното правителство - да организира честни и прозрачни избори. Това беше и моето послание, когато аз представих служебното правителство. Буквално да се води война с купения вот. Това е едно от най-грозните явления в нашето съвремие и се надявам полицията, прокуратурата да приложат всички мерки, за да тръгнем най-сетне да решаваме този проблем. Предизвикателствата и насадените проблеми пред това служебно правителство са ужасно много. Категорично мога да кажа, че то се справя.", заяви президентът Радев.

По-рано в Аулата на университета президентът взе участие в Тържествено събрание по случай 30-годишнината от приемането на Конституцията на Република България. Честването се проведе под патронажа на държавния глава.

В отговор на журналистически въпрос държавният глава заяви, че за да бъде решено дали Българската конституция да се промени така, че прокуратурата да бъде извън съдебната власт, е необходим дебат и много прецизен анализ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров отпадна от Уимбълдън
Григор Димитров отпадна от Уимбълдън
Русия и НАТО се надпреварват с учения и стрелби в Черно море
Русия и НАТО се надпреварват с учения и стрелби в Черно море