НОВИНИ

Прибалтийските страни настояха отново атлети от Русия и Беларус да на участват на Олимпийските игри в Париж 2024

прибалтийските страни настояха отново атлети русия беларус участват олимпийските игри париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:18, 14.03.2024
Чете се за: 01:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Националните олимпийски комитети на Литва, Латвия и Естония отново се обявиха против участието на спортисти от Русия и Беларус на олимпийските игри в Париж това лято.

"Заедно ние още един път изразяваме нашето несъгласие и неодобрение след решението на Изпълнителния комитет на МОК да разреши на отделни неутрални спортисти с руски и беларуски паспорти да вземат участие на Олимпиадата в Париж през 2024 година", се казва в общо изявление на президентите на олимпийските комитети на трите прибалтийски страни.

Междувременно от централите на Литва, Латвия и Естония изпратиха своето писмо и до Международния олимпийски комитет (МОК), като изразиха мнение, че санкциите срещу руските и беларуски спортисти трябва да бъдат по-сериозни.

Припомняме ви, че МОК може да позволи на спортисти от Русия и Беларус да участват на Игрите през юли и август като неутрални атлети при положение, че те нямат никакви връзки с руската армия и не подкрепят активно военните действия срещу Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиза Витоци спечели последния спринт за сезона в Световната купа по биатлон, Ингрид Тандреволд грабна малкия глобус в дисциплината
Лиза Витоци спечели последния спринт за сезона в Световната купа по биатлон, Ингрид Тандреволд грабна малкия глобус в дисциплината
Корабът "Руен" е отплавал от Сомалия
Корабът "Руен" е отплавал от Сомалия