НОВИНИ

Признание за БНТ за отразяването на теми, свързани с туризма

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
16:55, 03.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Общество
Слушай новината

БНТ получи признание за работата на екипа в отразяването на теми, свързани с туризма. Това стана на годишната среща на туристическия бранш за обмяна на добри практики. На срещата дойдоха и представители на посолствата на Румъния и Гърция, за да се запознаят какъв туристически продукт предлага тази година България.

Представянето на туристическите дестинации у нас започна с изпълнение на гайдар от село Забърдо и бързо пренесе участниците в срещата в атмосферата на Родопите.

"Ние имаме невероятен начин да представим българските обичаи нашите видове туризъм, нашата кухня. Ние сме гостоприемни. А защо не и да се преборим да бъдем страна, която напоследък доста безопасно се справя с ковид кризата. Това трябва да се знае. До днес беше лесно да се работи и се рекламира туризма. Но сега в условията на пандемия е по-трудно и България трябва да потърси нови форми на реклама. И затова събитието днес е толкова важно", каза д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

Списание "Дестинация България" раздаде и специалните си награди. Българската национална телевизия получи наградата за ефективно представяне и реклама на българския туризъм.

"Конкретните туристически дестинации са представени в предавания на БНТ, в специализираното предаване "Туризъм.БГ" и най-вече в нашето предаване, което водя. Знаете, това е зона, свободна от политика. Много често пътуваме и много често показваме проблемите на туризма, особено сега в условията на пандемия, както и конкретни дестинации", заяви Мариана Векилска, водещ на предаването "България в 60 минути", която прие наградата.

А кметът на родопската община Забърдо Валентин Черпоков получи награда "Посланик на туризма" заради невероятните автентични туристически атракции, които предлагат в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин представи Станислав Костов
Пирин представи Станислав Костов
"Атака" поиска Рашков да задържи Бойко Борисов за 24 часа в килията, в която е лежал Сидеров
"Атака" поиска Рашков да задържи Бойко Борисов за 24 часа в килията, в която е лежал Сидеров