Продължават разговорите на "Има такъв народ" за конкретни политики

от БНТ
06:29, 27.07.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
продължават разговорите такъв народ конкретни политики
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Продължават експертните разговори на "Има такъв народ" с БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Представителите на партиите обсъждат конкретни политики, които да реализира новото правителство. Вчера във фокуса на разговорите бяха правосъдната реформа и социалната политика.

От "Демократична България" са поставили въпроса за прекратяването на мандата на ВСС, като смятат, че трябва да се използва конституционна процедура. Обърнали са внимание на вече внесения от тях Закон за съдебната власт и настояват за конституционни промени.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" са скептични за конституционни реформи. Искат веднага отстраняване на главния прокурор. В областта на социалната политика настояват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври, а не от следващата година, както и за увеличаването на средствата за хора с увреждания, и увеличаване на помощта за раждане на дете.

Все още имена на бъдещите министри не се обсъждат, но от "Има такъв народ" обявиха, че може да са готови с кабинет до края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
193 нови случая на коронавирус за последното денонощие
193 нови случая на коронавирус за последното денонощие
Запознайте се с талисмана на Токио 2020 - супергероя със сини очи
Запознайте се с талисмана на Токио 2020 - супергероя със сини очи