НОВИНИ

Проект за възприятията към пространството ще ни представя на Венецианското биенале

Айше Сали
от Айше Сали
22:34, 11.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Още
Слушай новината

Проект, който поставя въпроса за възприятията към пространството, ще представи страната ни на Венецианското биенале, което започва през април. Той е озаглавен "Ето къде си", а автори са художникът Михаил Михайлов и кураторът Ирина Баткова.

Рисунки, пърформанс и инсталация, в която можеш да си пъхнеш главата, за да погледнеш към градината, са част от проекта. Той е изцяло съобразен с мястото, където ще бъде показан.

Тази година България ще бъде представена в сграда в централната част на Венеция, в близост до моста "Риалто".

Бюджетът, отпуснат за целта от Министерството на културата, е значително по-малък в сравнение с предишното участие. Изработването на проекта възлиза на 60 000 лева, а наемът на пространството във Венеция за представянето му струва 80 000 евро.

Времето, в което се намираме, все по някакъв начин се сблъсква със самия себе си. Има достатъчно време да се сблъска със самия себе си и да погледне собствените си слаби места в нещата, които по принцип се опитва да замете под килима, излизат наяве. Мисля, че едно такова време е тест за нас самите, което ни показва къде се намираме ние като човешки същества, каза Михаил Михайлов, автор на проекта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет ще заседава онлайн утре
Министерският съвет ще заседава онлайн утре
Разбиха мрежа за трафик на дрога с модифицирани хеликоптери
Разбиха мрежа за трафик на дрога с модифицирани хеликоптери