НОВИНИ

Проекторешението на ДБ за Северна Македония влиза в пленарна зала утре (Вижте предложението)

проекторешението северна македония влиза пленарна зала
bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 23.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Одобреното от външната комисия проекторешение относно френското предложение за РСМ ще бъде подложено на гласуване в пленарната зала утре, 24.06.22 г., съобщават от пресцентъра на "Продължаваме промяната"

ВИЖТЕ ТЕКСТА НА ПРРОЕКТОРЕШЕНИЕТО ТУК

На днешното заседание на Комисията по външна политика в Народното събрание беше постигнато съгласие в пленарната зала да бъде подложено на гласуване решение на парламента, което дава мандат на Министерския съвет да одобри преговорната рамка на ЕС с Република Северна Македония във връзка с кандидатурата й за членство в ЕС.

След близо осемчасови дебати беше постигнат консенсус в зала да бъде входирано предложение, подкрепено от ГЕРБ, ДБ и "Продължаваме промяната".

Предложението на ДПС не беше подкрепено от комисията.

От "Продължаваме промяната" отбелязват, че предложението на Съвета на ЕС е "невероятен успех на българската дипломация, заслуга на министър Теодора Генчовска".

"Европа става гарант, че всичко, което някога сме поставяли като условие в преговорите с Република Северна Македония, ще бъде изпълнено и е незаобиколимо обстоятелство в преговорния процес", пишат още от ПП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА смени базата в Австрия
ЦСКА смени базата в Австрия
Кристиян Генов завърши пети на Европейско по джудо за кадети в Хърватия
Кристиян Генов завърши пети на Европейско по джудо за кадети в Хърватия