НОВИНИ

Проклятието е развалено! ЦСКА отстрани БАТЕ!

Снимка: cska.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:05, 17.09.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Лига Европа

ЦСКА София победи с 2:0 гостуващия на "Българска армия" БАТЕ (Борисов) и се класира за третия предварителен кръг на Лига Европа. Попаденията за възпитаниците на Стамен Белчев бяха отбелязани в последните секунди на двете полувремена. В края на първата част Али Соу порази целта, а в заключителните секунди на втората Греъм Кери вкара на празна врата.

ЦСКА София започна срещата с натиск, като владееше топката повече от гостите. Постепенно БАТЕ изравни играта, но опасните положения липсваха и пред двете врати в първия четвърт час.

Безрезултатните офанзиви и за българския, и за беларуския отбор продължиха, като и нарушенията зачестиха, но съдията не показа картони.

Защитите и на двата тима се справяха успешно. Густаво Бусато трябваше да се намесва в 23-ата минута, като играч в жълто остана очи в очи с него, но стражът излезе и парира изстрела.

Густаво Бусато допусна грешка, като след карамбол и ударена греда, "червеният" вратар скочи и удари противников състезател с ръка в наказателното си поле. Румънският рефер отсъди дузпа. Наказателният удар, изпълнен от Миличич, беше спасен с вещина от Бусато. Това е втора спасена дузпа в европейските турнири за стража, като първата бе срещу Сайренс в предишния квалификационен кръг.

В самия край на първата част ЦСКА поведе в резултата. Георги Йомов действа индивидуално от лявата страна, проби и стреля от ъгъла на наказателното поле, вратарят на гостите спаси, но при добавката Али Соу беше на правилното място и откри резултата за "червените". Веднага след това съдията свири край на полувремето.

След почивката БАТЕ се опита да наложи натиск, но или защитата на ЦСКА се справяше с положенията, или Бусато се намесваше ключово.

Играта се изравни след час игра и двата отбора действаха в средата на терена.

В края на срещата гостите отчаяно се опитваха да изравнят резултата, като в последните минути и вратарят на БАТЕ се включваше при статичните положения. Така стана и в добавеното време на втората част. Топката бе центрирана от пряк свободен удар към наказателното поле на "червените", играч на ЦСКА я отби с глава към останалия в предни позиции Греъм Кери, който след мощен 30-метров спринт успя да отбележи един от най-лесните голове в кариерата си на празната врата на БАТЕ.

Така ЦСКА София продължава към третия квалификационен кръг на Лига Европа, където го очаква скромният тим от Фарьорските острови Б36.

ЦСКА-СОФИЯ - БАТЕ 2:0

1:0 Али Соу 44'
2:0 Греъм Кери 90'+4'

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много страни в Европа обявиха нови мерки срещу коронавирус
Много страни в Европа обявиха нови мерки срещу коронавирус
Локомотив Пд загуби от Тотнъм с 1:2 в Лига Европа
Локомотив Пд загуби от Тотнъм с 1:2 в Лига Европа