НОВИНИ

Прокуратурата ще иска постоянен арест за Джейхан Ибрямов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:37, 04.10.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Джейхан Ибрямов. От държавното обвинение съобщиха, че кандидатът за депутат и действащ народен представител е поискал сумата от 200 хиляди лева от свой дългогодишен познат с обещанието, че ще му осигури спечелването на обществени поръчки от Министерството на отбраната.

От държавното обвинение твърдят, че Ибрямов е имал възможност да повлияе на служители в министерството, тъй като в последните шест парламента неизменно е бил член на комисията по отбрана, а в настоящото Народно събрание дори е бил нейн заместник-председател.

"Това е доказателство по делото, имаме гласни доказателство в тази връзка. Г-н Ибрямов е обяснил, че парите ще използва за купуване на гласове. Сумата, която е казал, че му е необходима за това, е много по-голяма. Милиони левове. На първо време му е необходима сумата от 400 хиляди лева, като е поискал 200 хилади лева от свидетеля, като е казал, че другите ще набави по друг начин", обясни Ваня Стефанова, прокурор във Върховна касационна прокуратура, ръководител на Отдел "Специализиран".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Живи сме, но не знаем дали и утре ще бъдем" - ударите в Бейрут не стихват
"Живи сме, но не знаем дали и утре ще бъдем" - ударите в Бейрут не стихват
Олександър Усик посети България
Олександър Усик посети България