НОВИНИ

Прокурорската колегия във ВСС изслуша петима магистрати по случая "Нотариуса"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:10, 27.03.2024 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Прокурорската колегия на ВСС изслуша петима наблюдаващи прокурори от СГП по делото срещу Мартин Божанов - Нотариуса. Тъй като разследването все още не е приключило кадровиците решиха заседанието да се проведе при закрити врата.

Изслушването продължи около час, а след това прокурорите отказаха да говорят и напуснаха сградата през странични входове. Според източници на БНТ разследването до момента е установило, че Божанов е изградил схема, с която е могъл да влияе върху негови имотни дела чрез отводи на съдебния състав, ако те не са развивали в негова полза. По неофициална информация се проверяват данни дали групата на Божанов не се е занимавала и с пране на пари. Също така прокурорската колегия отказа да отстрани временно от длъжност прокурора от СРП Константин Сулев. Той е обвинен в длъжностно престъпление, свързано с разследване срещу Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото. Мотивите на кадровиците за отказа не станаха ясни.

Миналата седмица във ВСС беше разпитан бившият главен прокурор Сотир Цацаров. Той отрече връзки с Божанов и попита бил ли е убитият брокер в съдебната система сътрудник на службите за сигурност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК предложи създаването на обща европейска диплома
ЕК предложи създаването на обща европейска диплома
Колко губи бизнесът от забавянето на Шенген по суша?
Колко губи бизнесът от забавянето на Шенген по суша?