НОВИНИ

Прокурорският син от Перник с нов обвинителен акт

Васил Михайлов е обвинен за заканите за убийство към бившата си приятелка

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:37, 05.12.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
отложиха делото прокурорския син перник
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в Районния съд в Перник обвинителен акт срещу Васил Михайлов, по-известен като прокурорския син, за закани с убийство, отправени към жена. Става дума за вече бившата му приятелка Боряна Рангелова.

На 28.10.2022 г. около 4.00 ч. в апартамент в Перник, Васил се заканил с убийство на Боряна, като ѝ казал: „Ще те убия!“, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21.07.2023 г. около 17.30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Боряна Рангелова, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд.

По обвинение на Софийската районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрител на трибуните е починал по време на двубоя Сакраменто Кингс - Ню Орлиънс Пеликанс
Зрител на трибуните е починал по време на двубоя Сакраменто Кингс - Ню Орлиънс Пеликанс
Марица Пловдив с тежка визита на подгласника в Шампионската лига Еджзаджъбашъ Дайнавит
Марица Пловдив с тежка визита на подгласника в Шампионската лига Еджзаджъбашъ Дайнавит