НОВИНИ

Проливни валежи и гръмотевични бури днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 28.07.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Има условия за градушки и локални интензивни явления, главно в планинските райони. В източните райони през целия ден ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, в Източна България - временно силен от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 29° и 34°, на места - до 37°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, след обяд временно силен. Максималните температури ще са 27 - 30°. Температурата на морската вода е 22 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.

В планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони явленията ще са интензивни. В планините в Източна България ще бъде предимно слънчево с умерен, временно силен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 18°.

До полунощ в повечето места валежите ще спрат.

В петък и събота сутрин ще бъде слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени и от гръмотевици. В Източна България вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от изток, слаб, в Източна България - умерен. Температурите слабо ще се повишат.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, а на места ще превали и прегърми. Без валежи ще остане в западната част на Дунавската равнина и по Черноморието. Температурите отново ще се понижат.

И в понеделник ще остане ветровито, сравнително хладно, а на изолирани места все още е възможно да превали слаб дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден протести на пътностроителните фирми
Втори ден протести на пътностроителните фирми
Два гола на Александра Поп пратиха Германия на финала на Евро 2022
Два гола на Александра Поп пратиха Германия на финала на Евро 2022