НОВИНИ

Захлаждане и валежи през нощта и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 27.07.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

В много райони от Западна България вече преваля и прегърмя. Предупреждение за значителни количества е обявено през нощта в Западна, а утре и в Централна Северна и Югозападна България. Има опасност и от градушки. Причината - студен атмосферен фронт, който ще премине през страната.

С очакваните валежи още утре в Западна България, а в петък и в централните райони от страната опасността от възникване на пожари ще намалее. Екстремален ще остане рискът в Източна България, където и в четвъртък, и в петък ще се задържи слънчево и с изключение на морския бряг - много горещо. Малко по-ниски, в сравнение с днес ще бъдат максималните температури утре, в повечето райони между 31° и 37°, в София, след 33° днес, утре ще бъде не повече от 29°. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър.

Слънчево ще се задържи през целия ден времето и на морския бряг, с умерен, след обяд временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде около 3 бала, което съответства на височина на вълните до около метър.

Лоши условия за туризъм в планините в Западна и Централна България, където на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевични бури. В масивите в Източна България ще бъде предимно слънчево с умерен, временно силен североизточен вятър.

Проливни валежи ще има утре и в много райони от Балканите, както и на места на Апенините и Пиринеите, където ще остане много горещо. Превалявания ще има и на Британските острови, както и в северните части от Скандинавския полуостров.

У нас в петък и събота следобедни превалявания се очакват в западната половина от страната, придружени на места и от гръмотевици. През нощта срещу неделя и в неделя в много райони, с изключение на западната част на Дунавската равнина и Черноморието, ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, а температурите ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС обяви за невалидно партийното наказание на Калоян Паргов
ВКС обяви за невалидно партийното наказание на Калоян Паргов
Треньорът на Македония Гьорче Петров: ЦСКА е фаворит
Треньорът на Македония Гьорче Петров: ЦСКА е фаворит