НОВИНИ

Проливни валежи и захлаждане днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 14.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде облачно, с повсеместни валежи от дъжд. След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни - между 35 и 50 литра на кв. метра, в отделни райони - до 65. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5 - 7° в западните райони до 10 - 12° на изток. Привечер в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 12 до 15 градуса. Температурата на морската вода е от 15° до 17°. Вълнението на морето ще е около 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг. Ще се образува и снежна покривка. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - силен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В петък и събота валежите ще продължат. В много райони от Централна и Източна България ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, в източните райони – умерен, от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и почти без дневен ход.

В неделя вятърът ще отслабне, а в западната половина от страната и ще стихне. Ще се задържи със значителна облачност и все още на места, главно в Северна България и планините, ще има слаби превалявания от дъжд.

Ще остане хладно за средата на октомври с минимални температури между 5° и 10° и максимални между 10° и 15°. През първите дни от новата седмица ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса, а дневните бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3327 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие
3327 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие
След катастрофата в Елхово, при която загина бебе: Задържаха шофьора на тира
След катастрофата в Елхово, при която загина бебе: Задържаха шофьора на тира