НОВИНИ

Протесиращи в Дупница искат оставката на шефа на полицията заради изчезването на Янек

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 01.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Криминално

Протест пред полицията в Дупница заради Янек Миланов, който изчезна безследно преди два месеца. Негови съграждани настояха шефът на полицейското управление в града Борислав Динев да бъде отстранен.

Според хората полицията в Дупница е закъсняла с действията си по разследването, след като е получила сигнал за изчезването на Янек Миланов. Те смятат, че полицията не е работила активно в първите часове, което може да се окаже фатално за самото разследване.

При протестиращите слезе и Борислав Динев, който категорично отрече, че полицията е закъсняла и каза, че се работи по случая още в първите часове, след като е получен сигналът. Динев обаче заяви, че повече подробности по разследването може да даде само на роднините на изчезналия Янек Миланов. Роднини на протеста днес нямаше.

По-рано през деня екип на БНТ се срещна с брата на Янек - Марио Миланов. Той заяви, че всеки ден е в контакт с полиция и прокуратура, но отказа да даде повече информация знае ли как върви разследването.

По думите му има хора в полицията и прокуратурата, които не са си свършили или погрешно са си свършили работата и трябва да си понесат последствията.

Вчера от прокуратурата в Кюстендил удължиха срока на разследването на случая с изчезването на Янек. Беше проведена и поредна полицейска операция по издирване в района на село Крайници. Янек Миланов обаче остава безследно изчезнал вече два месеца.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването за катастрофата с Милен Цветков приключи. Какво сочи експертизата?
Разследването за катастрофата с Милен Цветков приключи. Какво сочи експертизата?
85-а вечер на протести в София
85-а вечер на протести в София