НОВИНИ

Протест пред съда в Пазарджик преди делото за убийството на 21-годишния Ангел

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Ангел Узунов
10:59, 11.09.2024 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Започва делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков от Пазарджик. Трима свидетели ще разпитат днес магистратите. До този момент своите показания дадоха Франклина Кочева, която е станала неволен свидетел на убийството, първият който се притекъл на помощ на Ангел и подал сигнал на тел 112 - Здравко Нейчев. В момента продължава и разпитът на 25-годишната Дарина Бързакова, жената заради която са се скарали двете
момчета. Нейните показания днес обаче се разминават с тези дадени пред полицията, установиха от държавното обвинение и адвокатите на семейството на Ангел.

Преди заседанието близки на убитото момче се събраха на протест пред съдебната зала. Те настояват за справедлива присъда и затвор за убиеца.

След като предишното заседание беше отложено заради болест на адвоката на обвинявания Никола Райчев, сега ще бъдат изслушани показанията на трима свидетели. Преди началото на съдебното заседание, опечаленото семейство, както и близки и приятели на загиналото момче протестираха пред съда.

"Искаме да покажем съпричастност към родителите, да им покажем, че не са сами в тази битка за справедливост. Искаме също така да кажем на свидетелите, да не се страхуват да говорят това, което са видели, защото е много важно какво ще кажат те, за да има някакъв добър край на делото", каза Никол Димитрова, приятелка на убитото момче.

"Борим се за максималната присъда, която е възможна, тя е доживотен затвор", подчерта Георги Марадилов, приятел на загиналия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия надигра Франция на старта на Купа Дейвис
Австралия надигра Франция на старта на Купа Дейвис
Премиерът призова да се дигитализира профилактичната здравна карта
Премиерът призова да се дигитализира профилактичната здравна карта