НОВИНИ

ВАС ще разгледа две жалби, внесени от ДПС - Ново начало

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
06:37, 11.09.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Върховният административен съд ще разгледа днес две жалби, внесени от Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, представлявана от Байрам Байрам и Искра Михайлова – Копарова.

Първата жалба е срещу решения на ЦИК за отказ от регистрация на коалицията за участие в новите избори на 20 октомври, става въпрос за частичния местен вот, който ще се проведе седмица преди парламентарния. Втората жалба е за отказаната регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители. Вчера Върховният административен остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Пеевски срещу решенията, с които ЦИК е отказала да заличи регистрацията на ДПС за участие в частичните местни избори на 20 октомври.

Съдът остави жалбите без разглеждане заради противоположните действия на адвокатите, упълномощени от двамата председатели на партията- Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Според съдебния състав така става невъзможно да се установи каква е волята на ДПС като партия, а съдът не може да решава спорове между двамата председатели, всеки от които има правомощия сам да представлява ДПС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи телевизионен дебат между Камала Харис и Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом
Първи телевизионен дебат между Камала Харис и Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом