НОВИНИ

Протест срещу родителското отчуждение се проведе в Пловдив

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мариела Хубинова
22:10, 21.10.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Родители, които не могат да общуват пълноценно с децата си, организираха протест пред дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив.

В повечето случаи родителите смятат, че заради мудни и тромави процедури, както и недобросъвестно отношение на социалните работници към всеки индивидуален случай, се стига до родителско отчуждение. Юристи коментираха, че става дума дори за злоупотреби, които в крайна сметка вредят на децата.

"Моят социален работник е сменен и все още нито един човек от там не ми се е обадил да разбере какво се случва с моя случай", каза Тони Танков – баща.

"Моят проблем е родителското отчуждение, за 6-7 месеца съм си виждал детето само един път. Съдилищата зависят от становищата на социалните, реално ако те не си свършат работата, съдът няма как да отсъди определен режим", добави Христо Симеонов – баща.

"Има проблеми и в правото, но основните злоупотреби и тези, които катализират по-голям конфликт, са тук. Не може 4 години да тече дело за развод и ти да не обезпечиш контакти между дете и родител по един или друг начин. Даже самото проследяване на самия контакт ще даде информация кой родител какъв ще му е капацитетът", коментира Васил Попов - юрист.

Въпреки призивите на събралите се хора, никой от служителите в дирекцията, както и нейният ръководител не пожелаха да слязат и да разговарят с родителите. Вместо това бяха приканени да си подадат писмена жалба с исканията. Екипът ни също не получи официално становище по темата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мицкоски: Българите в Северна Македония са 800-900 души
Мицкоски: Българите в Северна Македония са 800-900 души
Трима французи се класираха за втория кръг на турнира ATP 500 в Базел
Трима французи се класираха за втория кръг на турнира ATP 500 в Базел