НОВИНИ

Протест в Кардам заради лош международен път

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 16.06.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на община Генерал Тошево излязоха на протест заради изключително лошото състояние на международния път, който минава през село Кардам и води до едноименния граничен пункт с Румъния.

Цялостен ремонт на 12-километровата отсечка не е правен от 20 години. Настилката е силно амортизирана, като по данни на АПИ средно на денонощие по нея минават 7500 автомобила.

Протестиращите спряха движението в центъра на Кардам тази сутрин с многократно пресичане по пешеходната пътека. Към тях се присъединиха и водачи на селскостопанска техника. Всички настояват за спешна рехабилитация на републиканския път.

"Всеки ден пътуваме, водим си децата до общинския град на училище, всеки ден ги прибираме, пътят е ужасен дупки. Понякога се налага и в насрещното платно да влизаме, това са предпоставки и за ПТП-та", смята Радостина Димитрова.

"Наложи ми се да транспортирам човек с фрактура на дясна тазобедрена става, болките бяха ужасни, въпреки упойката. Какви мъки причинихме на тоя човек", разказа фелдшерът в Спешна помощ на Генерал Тошево Димитър Алексиев.

"Само преди 1 седмица спуках гума и заради една предна, купих две. Почти всеки месец по ходовата част правим ремонти", коментира арендаторът Илия Стоянов.

"Преди няколко дни даже имаше румънски гражданин с две малки деца, които едва не катастрофираха в инцидент, спукана гума предна", каза и кметът на Кардам Георги Николов.

"КПП Кардам, влизащите и преминаващи чужди тирове, автомобили, неудобство за самите граждани и това е рекламата на България", допълни кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ни още валежи, гръмотевици и силен вятър до края на деня
Очакват ни още валежи, гръмотевици и силен вятър до края на деня
Опашки от тирове на Дунав мост при Русе
Опашки от тирове на Дунав мост при Русе