НОВИНИ

Протест в Мадрид срещу въвеждането на нови рестрикции заради COVID-19

протест мадрид въвеждането рестрикции заради covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:56, 20.09.2020
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Жителите на Мадрид излязоха на протест заради мерките на местната власт в борбата срещу пандемията и въвеждането на нови рестрикции в кварталите с най-много заразени. С предпазни маски и спазвайки дистанция, гражданите поискаха оставката на управителя на област Мадрид Исабел Диас Аюсо.

Част от протестиращите скандираха "За всички или за никого!" в знак на несъгласие срещу мерките на Аюсо да въведе нови рестрикции от понеделник в бедните квартали на испанската столица, където има най-голям ръст на заразени с коронавирус.

Новите мерки ще засегнат около 860 000 души, които няма да имат право да напуснат жилищните си райони, освен за да отидат на работа, на лекар и на училище. Парковете в тези части на града ще бъдат затворени, а магазините и ресторантите ще трябва да ограничат броя на клиентите си на 50% от своя капацитет.

Досега заразените с коронавирус в Испания са над 659 000 души, починалите са над 30 400. Степента на разпространение на вируса в Мадрид е повече от два пъти средната за страната, което прави Испания една от най-тежко засегнатите в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помпео ще съдейства за деескалация в Източното Средиземноморие
Помпео ще съдейства за деескалация в Източното Средиземноморие
Посланик Херо Мустафа демонстрира бейзболни умения
Посланик Херо Мустафа демонстрира бейзболни умения