НОВИНИ

Австрия затяга мерките: Задължителни маски на закрито, без струпване на повече от 10 души

австрия затяга мерките задължителни маски закрито без струпване повече души
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:12, 20.09.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Нарастващият брой на заразените с коронавирус в Австрия принуди правителството да предприеме нови мерки срещу ограничаването на заразата.

От понеделник, 21 септември, влизат в сила ограничения, които ще бъдат валидни в цялата страна. Те предвиждат намаляване на социалните контакти, а компетентните институции ще следят стриктно за тяхното изпълнение.

От утре носенето на маска в закрити помещения е задължително. Това се отнася за пазари, търговски центрове и панаири.

Задължително е да се носи маска и при влизане в заведение. Правилото е, че покритието на носа и устата може да се свали едва, когато клиентът седне на масата, на която не може да има повече от 10 човека плюс децата. Сядането на бара е забранено и клиентите ще могат да се хранят единствено на маса.

Според информацията, ако посетител на заведение иска да стане и да излезе или да отиде в тоалетната, трябва задължително да си сложи маската.

Нови ограничения са въведени за празници на закрито – присъстващите не може да бъдат повече от 10 души. На открито се разрешава празнуващите да бъдат най-много 100 човека. Това се отнася за сватби и за други частни събития извън дома.

За частни събирания в нощни заведения ще бъде в сила ограничението всичко да е приключило до 1.00 ч. през нощта, след което заведението задължително трябва да затвори.

Любопитното е, че тези ограничения няма да се отнасят за погребенията, религиозните празници и протестите. Не са регламентирани също ограничения относно събиране по домовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4,2 по Рихтер в Хърватия
4,2 по Рихтер в Хърватия
Борел: САЩ нямат правомощия да искат възобновяване на санкциите срещу Иран
Борел: САЩ нямат правомощия да искат възобновяване на санкциите срещу Иран