НОВИНИ

Протестиращи се събраха с искане за справедливо дело след побоя над кучето Мечо

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
22:07, 23.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Граждани се събраха, за да поискат справедливост за Мечо. Кучето беше жестоко малтретирано точно преди една година от 37-годишния Захари Шулев в столичния квартал "Карпузица".

Първоначално гражданите имаха идея да се съберат, за да попитат защо все още няма насрочено дело за престъплението. Буквално часове преди протеста обаче от Софийския районен съд обявиха дата за първото дело срещу Шулев и тя е 2 ноември.

"Според мен институциите все още неглижират подобни посегателства, въпреки, че е доказано от всякакви специалисти, че посегателството над животни води и до посегателство на хора", коментира Златин Младенски, председател на НПО "Мечо и приятели".

Пред къщата на обвиняемия въпреки това се събраха недоволни граждани, за да покажат съпричастност и да поискат ефективна присъда. От няколко месеца съседите му не са го виждали да се прибира вкъщи.

"Имайки предвид какво са намерили като оборудване, това прилича на средновековна камера за изтезания, такива неща няма място в 21 век в един квартал, който е доста хубав! Може един садист да не стигне да посегне на човек, това не означава че той трябва да бъде навън", каза Галина Узунова.

Захари Шулев беше арестуван след публикувани в социалните мрежи скандални клипове. На тях се вижда как мъжът първо примамва Меяо с храна, а после го връща полужив със счупени крака. Според прокуратурата той е проявил особена жестокост към куче като го е измъчвал с часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПФК Ботев Пд: Клубът ни е подложен на безпрецедентна атака
ПФК Ботев Пд: Клубът ни е подложен на безпрецедентна атака
От БФС промениха началния час на второто за сезона пловдивско дерби
От БФС промениха началния час на второто за сезона пловдивско дерби