НОВИНИ

Протестното шествие обиколи целия център на София (обобщение)

Александър Марков
от Александър Марков
22:50, 11.07.2020
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Трети ден на протест в София в подкрепа на президентската институция. Шествието на протестиращите обиколи целия център на столицата. Площадът пред Министерски съвет и президентската администрация се напълни с хора.

6-ти час продължава протестът в подкрепа на демокрацията и президентската институция пред прозорците на Министерски съвет. Хората продължават да викат "Оставка".

Протестът мина през огромно шествие през бул. "Цар Освободител", Народното събрание, "Орлов мост", Съдебната палата, където поискаха оставката на главния прокурор и се върнаха отново пред Министерски съвет.

Редиците на протестиращите към 23:00 започнаха да оредяват. До намеса на полицията не се стигна.

Малко преди 21:00 часа хвърлена бомбичка постави на изпитания органите на реда. Един полицай беше леко ранен в крака, но до арести не се стигна.



Още в 17:00 часа първите протестиращите започнаха да се събират пред сградата на Президентството.

"Най-хубавото е правителството да подаде оставка, главният прокурор да подаде оставка и да се надяваме, че управлението ще бъде поето от кадърни и компетентни хора, които в момента нямаме", заяви Елвина Паркулова.

"И да свалим Бойко и Радев, какво ще направим? Нищо. Системата е важна.По-добре да слязат, да си стиснат ръцете да помислят как да оправят България. Това е важно", каза протестиращ.



"Идвам тук, не за да подкрепям г-н Радев, не да съм в опозиция на ГЕРБ, а защото съм националист", сподели Георги.

"Искаме нормална държава. Да живееме нормално. Стига с тези кражби. Виждате какво става и на морето в момента. Това вече е просто недопустимо за България", заяви Станислав Илиев.


Малко след 18.ч. протестиращите пресякоха бул. "Дондуков", като се преместиха пред сградата на правителството, охранявана от кордон полиция с жилетки антиконфликт.

30 минути по-късно се отправиха на шествие по бул. "Цар ОсвободителЮ, като преминаха край Военния клуб, Народното събрание, Ректората, достигайки до "Орлов мост" без инциденти.

След кратък престой шествието се отправи по бул. "Евлоги Георгиев" и "Гурко", като се върна пред сградата на правителството.

Фотографка пък се покатери по гръмоотвод на сградата на бившия партиен дом и предизвика бурните овации на протестиращите ....

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите в България ще продължат поне до 16 юли, прогнозира посолството на САЩ
Протестите в България ще продължат поне до 16 юли, прогнозира посолството на САЩ
Бойко Борисов: Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността, че ще счупят държавата
Бойко Борисов: Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността, че ще счупят държавата