НОВИНИ

Проверяват парти с полицаи край Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 16.02.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Празненство с участието на полицаи в условията на пандемия. По непотвърдена информация събирането се е състояло в местността Попина лъка над Сандански. В него участвали няколко служители на полицейското управление на МВР в Сандански. Един от тях споделил клип в социалните мрежи, на който се вижда как компанията празнува. Клипът обаче е изтрит малко след като става рязко популярен. Започнала е проверка.

На снимка, публикувана в социалните мрежи, се вижда как група мъже и жени празнуват на закрито. Причината за събирането е раждането на дете на горски служител. В съобщение, изпратено от благоевградската полиция, става ясно, че по първоначални данни на празненството са присъствали и служители на Областната дирекция на МВР-Благоевград.

Проверка на Областната дирекция на МВР-Благоевград ще установи дали празнуващите са били в частна вила или заведение, както и колко души са били. Проверка по случая започват и от Регионалната здравна инспекция.

Хората, които живеят в близост до местността, където се намира и заведението, казват, че откакто бе забранено ресторантите да работят, не са виждали хора в него.

"Заведението не работи, всичко е затворено, няма къде да отидеш. Може да са били на вила, ако има такава", каза жител.

"Има неща, които всеки си ги решава сам за себе си, дали да изпълни наредбите, или не. То наредбите са да се изпълняват", коментира друг.

Нарушени ли са правилата и мерките против разпространение на коронавируса ще стане ясно след като проверката приключи.

Репортер: Надежда Цинцарска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красен Кралев: Следим с тревога какво се случва в ЦСКА
Красен Кралев: Следим с тревога какво се случва в ЦСКА
Седмица по-късно: Арестуван за употреба на наркотици шофьор отново е на работа
Седмица по-късно: Арестуван за употреба на наркотици шофьор отново е на работа