НОВИНИ

Проверяват всички фирми на Петър Александров, задържан за убийството в София

Ден преди убийството на Кирил Русев друга длъжница е подала жалба срещу Александров

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:04, 11.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Проверява се дейността на всички фирми, които се управляват от Петър Александров, който е задържан за убийството на Кирил Русев. Възможно е срещу сина на бившия финансов министър Стоян Александров да започне още едно разследване, което да е за лихварство.

Ден преди убийството на Кирил Русев, друга длъжница е подала жалба срещу Петър Александров и частен съдебен изпълнител във връзка отнемане на имот - отново заради дълг към покойния Стоян Александров. Полицията е започнала проверка по въпросната жалба, в която се твърди, че има неправомерни действия във връзка с изключително големите лихви, които е трябвало да се изплащат по дълга, както и заради опит отнетият имот да бъде продаден на изкючително занижена цена.

Жалбата е подадена от друга длъжинца на Александров.

"Друг жалбоподател, г-жа Теменуга Стойчева, ден преди убийството е подала жалба във връзка с неправомерни действия на частен съдебен изпълнител или по-скоро - евентуални длъжностни престъпления от същия. Документни престъпления във връзка с обезпечаване на неин имот спрямо задължения, които тя е имала към бащата на Александров. Проверяваме абсолютно всичи обстоятелства, свързани с дейността на Петър Алексндров, дружествата, които той е управлявал, както и погребални агенции, които осъществяват такива дейности, свързани с дейността на г-н Кинов, който беше другият задържан за убийството".

Главният секретар на МВР заяви, че ако се установят данни за извършени престъпления от служителите на "Гранична полиция", пропуснали Александър Кинов да мине границата с документите на Кирил Русев, ще бъдат изпратени на прокуратурата.

"Всичко това е предмет на изясняване как са допуснали да премине лице с лична карта на друг български гражданин", посочи Живко Коцев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските компании губят заради затегнатите сухопътни проверки
Българските компании губят заради затегнатите сухопътни проверки
Яростна опозиция относно еднополовите бракове в Гърция
Яростна опозиция относно еднополовите бракове в Гърция