НОВИНИ

Психичноболният, отвлякъл две деца в Дупница, е задържан за 24 часа

bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 19.02.2024
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Психичноболен от Дупница се опита да открадне кола, в която са били оставени сами две деца. Инцидентът стана днес в центъра на Дупница. Майката на децата оставила ключовете на таблото и излязла от колата, когато мъжът решил да задигне автомобила.

Той е задържан за по-малко от половин час, а децата са открити невредими, изоставени край параклис над града.

Малко след 12 часа днес лек автомобил минава през полуспусната бариера на платен паркинг в центъра на Дупница. След минута стана ясно, че колата е открадната, а в нея има две малки деца. Свидетел на кражбата е Иван Филипов, който работи на съседен паркинг.

"Колата мина, после майката на децата мина уплашена, притеснена жената, вика „откраднаха ми децата“. Какви деца? „Две деца, бяха в колата“. И ние се сетихме, че това е колата, която мина под бариерата. Казаха колеги, че са го виждали преди това и че той е нещо неадекватен човек. Опитвал се да отваря и други коли по-нагоре. Явно не му е за първи път", каза Иван Филипов.

"Майка, управлявайки своя автомобил и возейки двете си деца, едното на една година, другото на три годинки, спира автомобила, излиза от него, оставя ключовете на таблото. В резултат на тези нейни действия в автомобила влиза лице, което е психично болно. Успява да открадне автомобила", съобщи Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

След сигнал на телефон 112 следват светкавични действия от страна на полицията в Дупница.

"С наличните сили на полицейското управление за извършени заградителни мероприятия, при които след около 15 минути автомобилът е задържан в района на квартал "Бешика". При задържането на лицето никой не е пострадал, нито лицето, нито някой служител или участници в движението", обясни старши комисар Светослав Григород, директор на ОД МВР Кюстендил.

При ареста обаче полицаите виждат, че децата ги няма в автомобила. Откриват ги десетина минути по-късно, след като мъжът посочва мястото на което ги е оставил.

"Извършителят е изоставил децата в района на параклиса „Свети Спас“ над Дупница. Същите са намерени от наши служители в добро състояние и са предадени на майката", каза старши комисар Светослав Григород.

Мъжът, откраднал автомобила, е на 39 години. Той е с психични проблеми, казаха от полицията. Преди няколко години дупничанинът е задържан след кражба на патрулен автомобил, паркиран пред районното управление в града. Тогава в опит да избяга от униформените мъжът катастрофира с полицейският автомобил.

Мъжът е задържан за 24 часа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два клуба издигнаха кандидатурата на Георги Иванов за президент на БФС
Два клуба издигнаха кандидатурата на Георги Иванов за президент на БФС
Българин спечели престижен баскетболен конкурс и гледа на живо Мача на звездите в НБА
Българин спечели престижен баскетболен конкурс и гледа на живо Мача на звездите в НБА