НОВИНИ

Българин спечели престижен баскетболен конкурс и гледа на живо Мача на звездите в НБА

Александър Гавалюгов показа страхотните си способности по време на надпреварата на стрелците от далечно разстояние на глобалния камп "Баскетбол без граници".

Александър Гавалюгов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 19.02.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Български баскетболен талант спечели престижен конкурс по време на звездния уикенд на Националната баскетболна асоциация в Индианаполис. 18-годишният Александър Гавалюгов показа страхотните си способности по време на надпреварата на стрелците от далечно разстояние на глобалния камп "Баскетбол без граници". Гавалюгов сподели изживяването и със зрителите на Българската национална телевизия.

В конкурса участие взеха млади и перспективни баскетболисти от цял свят. А Гавалюгов показа великолепния си мерник от дистанция.

"Вкарах 18 тройки в първия рунд и постигнах най-високия резултат. Във втория започнах слабо, но след това записах 15 подред, за да завърша с 19 вкарани от 25 опита", сподели Гавалюгов.

Българинът, заедно с участниците в кампа "Баскетбол без граници", наблюдаваха Мача на звездите. Изтока победи Запада с 211:186, в най-резултатния мач в историята на шоуто, а Деймиън Лилард беше избран за играч на срещата.

"Беше още по-вълнуващо да видя Стеф Къри, Леброн Джеймс, Кевин Дюрант, Деймиън Лилард... Всички тези звезди буквално на метри от мен", добави Гавалюгов.

В момента Гавалюгов се завръща в Австралия, където продължава да е част от Академията на НБА. За него предстоят важни месеци и решения за преминаване в колеж в Съединените щати.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психичноболният, отвлякъл две деца в Дупница, е задържан за 24 часа
Психичноболният, отвлякъл две деца в Дупница, е задържан за 24 часа
Още трима баскетболисти се включиха в тренировките на националния отбор
Още трима баскетболисти се включиха в тренировките на националния отбор