НОВИНИ

ПСЖ измъкна трите точки след вратарска грешка в 90-ата минута

Парижани трябваше да дочакат до края на редовното време да им се усмихне късмета, след като цял мач доминираха дебютанта в Шампионската лига Жирона.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:58, 18.09.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Пари Сен Жермен
Снимка: БТА
Слушай новината

Пари Сен Жермен стартира кампанията си с победа срещу Жирона на "Парк де Пренс" с 1:0. Парижани доминираха през целия мач, но по всичко личеше, че стабилната защита на сензацията от миналия сезон в Ла Лига ще удържи и ще си тръгне с точката от Париж. В 90-ата минута обаче Пауло Газанига изпусна топката след центриране на Нуно Мендеш и тя се озова в неговата врата.

Френският шампион се настани трайно в половината на сензацията от изминалия сезон в Ла Лига още в самото начало, а първата добра ситуация се откри пред Уорън Заир-Емери в 11-ата минута, но неговият шут от границата на наказателното поле мина на сантиметри покрай вратата, пазена от Пауло Газанига.

Само две минути по-късно младият французин Заир-Емери отново бе замесен, като този път той елиминира двама играчи на Жирона с подаването си адресирано към Марко Асенсио, но и испанецът се размина за малко с попадението.

В последствие дебютантът в най-престижния европейски клубен турнир стабилизира играта си и успяваше умело да неутрализира опасностите пред вратата си до края на първите 45 минути.

В 39-ата минута Луис Енрике извади принудително сънародника си Асенсио. На негово място влезе Рандал Коло Муани.

Десет минути след подновяването на играта централният защитник на Жирона Ладислав Крейчи се превърна в герой за своя тим. Рандал Коло Муани даде начало на опасна контраатака за ПСЖ. Френският национал подаде към своя сънародник Осман Дембеле, който се откъсна от защитата на испанците, но чехът Крейчи го настигна и предотврати сигурен гол.

Французите започнаха постепенно да намират ритъма си отново и в средата на второто полувреме резервата Дуе, Дембеле и Коло Муани имаха своите възможности да открият резултата.

В 82-ата минута отново Коло Муани бе близко до това да открие резултата, след като се освободи от двама защитници на дебютанта в Шампионската лига в наказателното поле, но изстрелът му се размина с вратата.

Аржентинецът Газанига отново трябваше да направи ключова намеса само три минути по-късно. Ашраф Хакими стреля от близко разстояние, но стражът на Жирона отново не позволи на парижани да намерят пролука към вратата му.

За жалост на Газанига от герой, той се превърна във виновник. В 90-ата минута Нуно Мендеш проби по левия фланг на атаката, преодоля един защитник и центрира топката право към аржентинецът. Той обаче я изпусна и тя се изтъркули право в мрежата и така опитите на ПСЖ най-накрая се отплатиха.

Програмата на Пари Сен Жермен в Шампионската лига няма да стане по-лека - на 1 октомври тимът на Луис Енрике гостува на Арсенал в Лондон. На следващия ден, 2 октомври, Жирона ще бъде домакин на нидерландския Фейенорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити не съумя да пречупи Интер в супер сблъсъка от първи кръг на Шампионската лига
Манчестър Сити не съумя да пречупи Интер в супер сблъсъка от първи кръг на Шампионската лига
Крадци отмъкнаха 30 лаптопа от министерство в центъра на Атина
Крадци отмъкнаха 30 лаптопа от министерство в центъра на Атина