НОВИНИ

Пускат Андре Токев срещу 3000 лв. гаранция. Той пред съда: Съжалявам, не знам какво се случи

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:32, 03.11.2021 (обновена)
6584
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Съжалявам за случилото се. Просто работя по 15 - 18 часа, особено покрай пандемията и не знам какво се случи. Объркан съм. Искам да ми бъде наложена по-лека мярка".

Това каза пред съда шеф готвачът Андре Токев, който бе засечен да шофира след употреба на алкохол и с четири спукани гуми.

Съдът определи Токев да бъде пуснат под парична гаранция от 3000 лв. Има 10-дневен срок за внасяне на гаранцията. Решението подлежи на обжалване.

От прокуратурата заявиха, че ще бъде прецизирано обвинението, след като веднъж вече е бил осъждан за такова престъпление. Прокурорът изтъкна, че той е бил съден за същото престъпление през август 2019 година, а през февруари следващата година му е била върната шофьорската книжка.

Според обвинението справка в СДВР показва, че шеф готвачът е имал многократни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Токев беше задържан в неделя, след като беше засечен да шофира след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и с четири спукани гуми. От прокуратурата изтъкнаха, че има свидетелства за неадекватно управление на автомобила по силно натоварен маршрут. Имало и множество сигнали до тел. 112.

Защитниците на Токев изтъкнаха пред съда, че той се грижи за прехраната на 25 души от неговия персонал и плаща наемите на три заведения. Те посочиха, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, а при задържането му съдействал напълно на полицаите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Когато баща ти не одобрява клуба, с който си подписал
Когато баща ти не одобрява клуба, с който си подписал
Спират плановия прием и планови операции в страната от утре
Спират плановия прием и планови операции в страната от утре