НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение на Боян Расате

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 03.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Боян Расате. Той е задържан за 72 часа.

В хода на разследването по образуваното в СГП досъдебно производство допълнително са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на второ обвинение спрямо Расате и за извършено от него престъпление - причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Според наблюдаващия прокурор събраният доказателствен материал сочи не само наличие на обосновано предположение за извършени от него престъпления, но и за обоснована реална опасност същият да се укрие, тъй като при предприемане на действия по призоваването му, той не е намерен на известните по делото адреси.

Извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и незачитане на демократичните устои на държавата. Техният интензитет и данните за предишно осъждане на обвиняемия сочат висока степен на обществена опасност, която според наблюдаващия прокурор налага задържането му за срок до 72 часа.

Боян Расате все още е в ареста

Обвиняемият не се признава за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Расате бе задържан след участие в БНТ. По искане на Софийската градска прокуратура, той беше заведен при следовател, за да му бъде повдигнато обвинение. Расате е бил закаран в Първо районно управление.

В понеделник ЦИК свали имунитета му. Това се случи след искане на главния прокурор. Боян Расате беше обвинен от представители на ЛГБТИ общността, че той заедно с група хора е нахлул в техен офис и там са били нанесени щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марин Петков: Нямам претенции на кой пост ме пускат
Марин Петков: Нямам претенции на кой пост ме пускат
Моуриньо е заплашен от глоба, не спазил протокола срещу COVID-19
Моуриньо е заплашен от глоба, не спазил протокола срещу COVID-19