НОВИНИ

Пуснаха движението на влаковете между Карнобат и Варна

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 27.11.2023
Чете се за: 04:00 мин.
У нас
Слушай новината

След 35 часа железопътната линия Карнобат - Варна вече е отворена за движение. Причината за спирането на влаковете бе повреда в контактната мрежа, която беше прекъсната от паднали дървета вследствие на ураганния вятър в неделния ден.

Аварията стана между гарите Люляково и Дъскотна, а пътниците, които пътуваха от София, Пловдив и Бургас към Варна чакаха с часове на гарата в Карнобат, за да бъдат извозени с автобуси.

"Тук закъснява автобус, който идва от Варна наобратно да ни вземе. Дали ще дойде - никой не знае. Купуваме само билети. Вчера купих един билет и изгоря, днес купих втори билет - напът е да изгори. Най-вероятно не знам дали изобщо ще стигна до Варна, а тук сме маса хора и чакаме".

Въпреки закъснението, автобуси дойдоха на гарата в Карнобат. Пътниците се качиха, но не отпътуваха за Варна. Това ги изнерви допълнително.

"Просто БДЖ нямат ясна организация. Никой не ти казва нищо конкретно. Ти се качваш на влака и не знаеш автобус ли ще има, кога ще тръгне. Днес съм звънял 20 пъти. Автобусът е отвън и в момента сме виждате колко човека пред гарата. Никой не знае кога ще тръгнем. Това е проблемът просто! Няма ясна информация", коментипа Павлин.

В село Завет, където през вчерашния ден три влака бяха блокирани над 9 часа, някои от пътниците все още чакат автобус до Варна.

"Автобусът, понеже бил тесен пътя, не можел да дойде до гарата. Няма как да не може да дойде до гарата, защото вчера 5 автобуса дойдоха да извозят хората от влаковете, които бяха закъсали. А днес един автобус не може да дойде до гарата!"

Според министърът на транспорта проблемът с БДЖ няма да бъде решен утре.

"Важното е, че сме започнали по някакъв начин да изграждаме нова визия и нов план за развитие на БДЖ и се надявам в много кратки срокове това да бъде усетено и видяно от хората", каза Георги Гвоздейков, министър на транспорта.Учителка уреди влак за 50 ученици с обаждане до премиера.

А на въпрос на БНТ дали му се струва реално пътници от закъсал влак да звънят за помощ на премиера, Гвоздейков отговори, че според него няма нищо странно.

БНТ: Трябва ли човек да познава премиера, за да му се осигури влак?

Георги Гвоздейков, министър на транспорта: Всъщност не е необходимо, но ситуацията показа друго. в крайна сметка, учителката, която се обади на премиера явно го е направила съвсем колегиално и в тази ситуация знаете положението беше доста сложно като метеорологична обстановка........

В късния следобед беше възстановено движението на влакове по линията Карнобат - Варна. Заради възникнали аварии през вчерашния ден няколко влака се движиха със закъснение от и за Бургас, подобна беше ситуацията и по линията от Сливен до Карлово.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболисти на Академик Пловдив раздават безплатна храна по инициативата "Доброто е заразно"
Баскетболисти на Академик Пловдив раздават безплатна храна по инициативата "Доброто е заразно"
Димитър Каров: Волейболът ме направи човек и ми показа света
Димитър Каров: Волейболът ме направи човек и ми показа света