НОВИНИ

Пуснаха отсечка от Околовръстния път между "Младост" и "Горубляне"

Вера Александрова
от Вера Александрова
09:36, 06.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Тази сутрин беше пуснат за движение ремонтираният участък от "Младост" до "Горубляне" от Южната дъга на Околовръстния път в София. Движението по близо 2-километровия участък е с временна организация и маркировка, а довършителните работи ще продължат и през следващата година.

Отсечката беше пусната с цел да се улесни пътуването през зимата и да се повиши безопасността. Последният износващ асфалтов пласт по трасето ще бъде поставен през пролетта.

"Директното трасе е пуснато без износващия пласт асфалт, поради технически причини и климатичните условия. Износващият пласт ще бъде положен през пролетта на следващата година при благоприятни метеорологични условия", обясни инж. Иван Досев от АПИ.

Разширението на 6 км от Софийския околовръстен път, който от двулентов се реконструира в 6-лентов, започна през октомври миналата година и е на стойност близо 143 млн. лв. Срокът за завършване на проекта е до края на 2021г, но се очаква да приключи по-рано.

Движението по реконструирания участък от "Младост" до "Горубляне" е пуснато, но довършителните работи продължават. Затова шофьорите трябва да карат внимателно в този участък и да следват пътните знаци.

Премиерът Борисов инспектира новата отсечка и разговаря с работниците на място. Поздрави ги за Никулден. Обяви, че в понеделник ще започне процедура за изпълнител на пътя Велико Търново - Русе, който заедно със завършването на магистрала "Хемус" ще даде сериозен тласък за икономиката на Северна България.

"Така че като има Русе-Велико Търново, там да се върже с "Хемус" - ако искат Варна, ако искат Русе, ако искат София. А това го правим за тези населени места, да не карат по дупки", заяви премиерът.

Борисов обяви, че веднага след като приключи разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път, ще започне работата по последния неремонтиран участък - между бул. "Цар Борис III" и Западната дъга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Димитров: Язовирите за земеделски нужди са в ужасно състояние
Емил Димитров: Язовирите за земеделски нужди са в ужасно състояние
Проф. Тодор Кантарджиев: 20-25% е спадът на новите случаи в София
Проф. Тодор Кантарджиев: 20-25% е спадът на новите случаи в София