НОВИНИ

Пуснаха "зелените коридори": Има ли достатъчно ваксини (ОБЗОР)

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:04, 01.03.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отново опашки от желаещи да се ваксинират след възстановяването на зелените коридори. На места само за няколко часа ваксините се изчерпаха.

Въпреки че с предимство трябваше да бъдат рисковите групи и пенсионерите, екипът ни видя, че в пунктове в столицата ваксина се поставяше на всеки желаещ.

Вчера са получени 52800 дози от "Астра Зенека", половината от тях са предоставени на личните лекари, а остатъкът - разпределен към имунизационнните пунктове в столицата и страната. Тази сутрин са доставени и 21060 дози от ваксината на "Пфайзер", потвърдиха от здравното министерство.

Половината от новата доставка на "Астра Зенека" отива при общопрактикуващите лекари

Часът е 10.30 ч. Пепа Петкова от два часа е на опашката за ваксини пред "Пирогов". На крачка е от заветната цел - пред нея има само двама души.

Идвах в четвъртък, бяха свършили ваксините. Това ми е второ нареждане на такава голяма опашка. Направо вече съм премръзнала, нямам сила да дишам, казва Пепа.

От другата страна на "Пирогов" се извива друга, още по-дълга опашка.

В късния следобед от болница "Пирогов" обявиха, че "зеленият коридор" в лечебното заведение се прекратява до пристигането на нови доставки.

В "Пирогов" на този етап ще бъдат ваксинирани членове на Секционни избирателни комисии и хора, на които трябва да бъде поставена втора доза.

Пунктът за ваксинация пред Александровска болница. Откриваме внушителна опашка, но и бележка, че зеленият коридор не работи. Хората от опашката ни уверяват, че не е така.

И във Военномедицинска академия нямаше разделение между приоритетните групи от първите четири фази и останалите желаещи за имунизация. Ваксините свършиха за по-малко от два часа.

Кабинетът за ваксинации на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" възобновява работа от утре

По два флакона от ваксините получиха част от личните лекари във Варна. В града днес беше отворен само един "зелен коридор", в който ваксините ще стигнат за 100 души. Денонощният пункт във Варна разполага с 50 дози и ще работи тази нощ.

В Благоевград личните лекари получиха по един флакон с 10 дози. С него ваксинират 11 души.

Успяваме с прецизиране на боравенето да извадим още една допълнителна, каза Венцислав Даскалов, общопрактикуващ лекар от Благоевград.

"Зелените коридори" ще останат отворени до изчерпване на ваксините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълни ресторанти и заведения в София
Пълни ресторанти и заведения в София
Какво има в "сандъка на свекървата"?
Какво има в "сандъка на свекървата"?