НОВИНИ

Работници на "Автомагистрали - Черно море" протестират в Шумен, Русе и Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 20.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Регионални
Слушай новината

Трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма "Автомагистрали - Черно море" заради неизплатени средства за ремонт на отсечката Стара Загора - Чирпан на автомагистрала Тракия. Държавната фирма ѝ дължи 37 милиона лева за приключените още през април и юни ремонти. Протестират работници и на фирмата в Русе и Бургас, където също бяха блокирани ключови пътни отсечки.

На пътен възел Белокопитово приключи протестът на шуменските работници от "Автомагистрали - Черно море". Те затвориха движението и шофьори на камиони ги подкрепиха в техните искания. Протестиращите казват, че са обидени от факта, че правителството е намерило пари за фирмите, които вече са получили аванса за своята работа, а те са я свършили и още чакат да им бъдат изплатени парите.

"Няма как да не сме ядосани, при положение, че всеки един от нас било то работник, служител, ежедневно търпи всякакви негативи било то от доставчици, от контрагенти, от банки. Днес, примерно, ни спряха ТОЛ-системата, понеже не сме си платили за предния месец и се получава парадокс, че ние ще плащаме глоби на АПИ", каза Петя Стоянова.

"За нас е безкрайно обидно да се излиза, да се правят някакви общи пресконференции и се хвърля някаква информация, тя може да е безкрайно обща и може да се намери във всеки един ежедневник, а не да се седне и да се направи един диалог. Протестът не е политически в никакъв случай. Да, слушаме, че служебното правителство излезе на пресконференция и каза: "Всичко минава през актуализация на бюджета, ще чакаме догодина, по-догодина". Там са ги избрали, назначили с указ на президента, не за нещо друго - да могат да решават проблеми, а не да се крият зад това, че са служебно правителство", каза Асен Тодоров.

Репортер: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите питат ЦИК може ли да се провеждат избори 2 в 1
Депутатите питат ЦИК може ли да се провеждат избори 2 в 1
Хиляди чакат на летището в Кабул да напуснат Афганистан
Хиляди чакат на летището в Кабул да напуснат Афганистан