Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Президентът връчи втория мандат за правителство, ГЕРБ-СДС го върна веднага

от БНТ
09:26, 20.08.2021 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В изпълнение на Конституцията държавният глава връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС.

В изпълнение на член 99 от Конституцията с указ номер 217 ви възлагам да съставите правителство, каза при връчването на мандата държавният глава.

Както беше заявила нашата група още от самото начало, ние не виждаме възможност вторият мандат да бъде реализиран. Предоставям ви становището - предлагаме вторият мандат да се счита за нереализиран, съобщи номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след което върна мандата.

Благодаря ви за улеснението, отговори Румен Радев при връщането на мандата.

Президентът и представителите на ГЕРБ - Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев, продължиха срещата си на "Дондуков" 2 без представители на медиите.

ГЕРБ представи проекта си за правителство, ще върне веднага втория мандат на президента

От ГЕРБ-СДС вече обявиха, че ще върнат мандата за съставяне на кабинет, когато го получат. Партията няма да подкрепи и правителство, съставено с третия мандат.

„Както винаги досега, осъзнаваме отговорността си. В този момент отговорността изисква да представим структура и състав на МС, въпреки че ще върнем веднага мандата, когато го получим“, заяви на брифинга пред медиите Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Без конструктивни разговори и консенсус правителство не може да се състави. Аз не виждам такива за третия мандат, така че очевидно отиваме към избори“, обясни Даниел Митов, който е номиниран за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Даниел Митов след връщането на мандата: Трябва да стане ясно, че без ГЕРБ-СДС не може да се върви напред

ВСИЧКО ЗА ФОРМУЛАТА НА ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Цялата процедура по връчването и връщането на втория мандат вижте в галерията на фоторепортера на БНТ Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бивш заместник-председател на ДПС: Народът чака едно редовно правителство
Бивш заместник-председател на ДПС: Народът чака едно редовно правителство
Министерството на туризма: Ограниченията заради COVID-19 да са обвързани с ясни икономически мерки
Министерството на туризма: Ограниченията заради COVID-19 да са обвързани с ясни икономически мерки