НОВИНИ

В Благоевградско расте броят на заразените с COVID-19, ваксинацията е слаба

bnt avatar logo
от БНТ
08:16, 20.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Кривата на заболеваемостта в Благоевградско се повишава все повече. Делта вариантът на коронавируса засяга хора предимно между 20 и 40 години, смятат специалисти. В Инфекциозното отделение на Благоевградската болница 12 от 15-те общо легла за COVID болни в момента заети.

Фелдшерът в Спешен център-Благоевград Марин Вълков сподели, че в момента не се наблюдава много рязко завишение на заболяванията на пациенти, които се нуждаят от спешна помощ.

В последните 10 дни има около 30 повиквания за пациенти със симптоми на COVID. Пред кабинетите за PCR изследвания започват да се увеличава опашката, което ще доведе до натоварване на екипите.

Той отбеляза, че Центърът за спешна помощ в Благоевград разполага със 17 мобилни екипа и 10 стационарни.

В средата на лятото процесът на ваксинация в града е затихнал, но сега, с началото на четвъртата вълна, има нарастване на броя на желаещите. 60 - 70 човека на ден се ваксинират. Изводът е, че ваксинацията е слаба, смята д-р Павлин Янкулски.

По думите му няма логика заразените с коронавирус да получават безплатни лекарства, каквото предложение се разглежда и може да бъде прието.

Коронавирусът не може да бъде с предимство пред другите заболявания, още повече, че за него има разработени ваксини, които могат да го предотвратят. Няма логика в това да се предоставят на хората безплатно много скъпи лекарства, които освен това увреждат здравето, вместо те да се възползват от правото си да се ваксинират, категоричен е д-р Янкулски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС представи проектокабинета си, ще върне веднага втория мандат на президента
ГЕРБ-СДС представи проектокабинета си, ще върне веднага втория мандат на президента
Нови мерки влизат в сила от днес - вижте какви са
Нови мерки влизат в сила от днес - вижте какви са