НОВИНИ

Радев отличи културни дейци с Почетния знак на президента

Айше Сали
от Айше Сали
19:50, 26.08.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев удостои културни дейци с почетния знак на държавния глава.

На церемонията в Гербовата зала отличието получиха доайенът на телевизионната режисура и един от първите режисьори на БНТ Иванка Антонова, народната певица Олга Борисова и Димитър Манов, който е сред най-авторитетните имена в българския фолклор.

В словото си по време на награждаването президентът заяви, че постиженията на отличените са олицетворение на силата на българския талант.

"Това са имена легенди в техните професионални среди. Техните постижения смело могат да се нарекат духовна мисия и мерило за съществен принос към нашето съвременно духовно развитие", каза президентът.

От името на наградените Димитър Манов благодари за признанието и изрази надежда, че и бъдещите поколения ще направят така, че огънят на таланта и вдъхновението никога да не угасне.

"Преблагодарна съм, защото съм започнала от първия миг работата в телевизията. Първата лентичка, която съм пуснала в ефир, е минала през ръцете ми. Работих изключително живи предавания. За живите предавания, знаете рискът е голям. Отговорността - също", сподели наградената Иванка Антонова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦРУ е предотвратило терористични атаки на ирански спецчасти в България
ЦРУ е предотвратило терористични атаки на ирански спецчасти в България
Григор Димитров стартира срещу абсолютен дебютант на US Open
Григор Димитров стартира срещу абсолютен дебютант на US Open