НОВИНИ

Росица Кирова, ГЕРБ: Може би президентът подава сигнал, че не желае да бъде сформирано правителство

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 26.08.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Логично беше третият мандат да отиде при БСП, защото това е партията, която излъчи на президентските избори преди почти пет години кандидатурата на Румен Радев. Бяха направени и заявки в изказвания на вицепрезидента, че БСП ще стои зад този президент и неговата кандидатура, ако той е лоялен партньор. Това каза в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на парламента Росица Кирова, депутат от ГЕРБ-СДС.

Президентът ще връчи третия мандат на БСП

"БСП е трета политическа сила в момента. Това в някаква форма обяснява поведението на г-н Радев. Необяснимо обаче е това, че той не се обърна към партиите на протеста, защото, развявайки юмрук преди една година, той стана флагман на протестиращите. Бих казала, че с поведението си накара доста хора да възприемат идеята, че промяната е възможна с малко по-радикални и неполитически методи", допълни още Кирова.

Според нея с връчването на третия мандат на БСП президентът подава сигнал, че може би не желае да бъде сформирано правителство.

"Чисто математически, като се има предвид какви са заявките, аритметиката не излиза, а понякога тя е важна", каза Росица Кирова.

Какви са шансовете за съставяне на правителство с третия мандат?

По думите ѝ в настоящия парламент "има изключително много емоции, малко разум и разговор с твърдия електорат".

"Всяка една от политическите партии, особено тези, които за пръв път пристъпват прага на парламента, правят действия и движения, с които втвърдяват своя твърд електорат и слагат ограничителни линии между себе си и останалите излъчени в парламента партии", каза Кирова в отговор на въпрос дали са възможни разговори между парламентарно представените политически сили за третия мандат.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на външните работи осъди атентата на летището в Кабул
Министърът на външните работи осъди атентата на летището в Кабул
Фандъкова се надява учениците да останат максимално дълго присъствено
Фандъкова се надява учениците да останат максимално дълго присъствено