НОВИНИ

Радев: Всеки сигнал за подслушване трябва да се провери

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:34, 22.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Всеки сигнал за подслушване трябва да се провери. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти тази вечер. Държавният глава допълни, че са нужни кадрови промени.

На твърденията на ГЕРБ, че атаките са заради разбитата руска шпионска мрежа у нас, Радев заяви:

Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола за защита на класифицираната информация, допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби, попита Радев.

И допълни:

Защо беше тяхното мълчание за 3 млрд. лв., похарчени от тяхното правителство от нашите пари за "Турски поток", които никога, повярвайте ми, няма да ги си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и сега нямаме никаква реална диверсификация.

ГЕРБ за подслушваните политици: Активно мероприятие (ОБЗОР)

Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 млн., изтеглени кеш от Васил Божков, попита президентът.

Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема: да спасят себе си и партията, като се разграничат от своя компрометиран премиер, или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на неговия морален позор, коментира още Радев.

Днес виждате резултата от това, че те избраха второто, категоричен е президентът.

Радев коментира и обвинението, че използва служебното правителство като негов щаб. Според него, служебното правителство има за цел да оздрави институциите.

Тази вечер президентът присъства на тържественото отбелязване на 100 години от създаването на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7.4 по Рихтер взе жертви в Китай
7.4 по Рихтер взе жертви в Китай
След аварийното кацане в София - стигнаха ли българските туристи до Египет
След аварийното кацане в София - стигнаха ли българските туристи до Египет