НОВИНИ

Радостин Василев: Надявам се диалогът с клубовете да продължи

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 23.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният министър Радостин Василев определи срещите с представителите на футболните Левски и ЦСКА като ползотворни.

“Днес бях в ролята на един арбитър. В "Сердика спортни имоти" са били натрупвани много проблеми. Не знам защо този проблем не е бил поставян под въпрос”, коментира Василев по повод казуса базите на ”червените”.

“Панчарево и „Българска Армия“ са собственост на „Сердика спортни имоти“. ЦСКА има инвестиционни намерения, но въпросът е дали инвеститорът може да построи нов стадион, или да реновира. Смятам, че мога да съдействам дотолкова, доколкото мога да бъда посредник”, каза още министърът на спорта.

Радостин Василев разкри и какви са част от плановете за базите на ”червените”: “Тези притеснения, които имат от ЦСКА представляват притеснение и за нас. От "Сердика спортни имоти" и от ЦСКА има доста юридически процеси, които трябва да бъдат оправени и да продължим напред. Трябва да създадем едно дружество, които половината да е на държавата.”

Министърът коментира и ситуацията в Левски.

“Ръководството на Левски се е съсредоточило върху това клубът да оцелее и да не се случва това, което се случи на ЦСКА. Наско Сираков и Ивков са оптимисти. Левски заслужава да получи това, което получават всички останали клубове”, добави Василев.

Той допълни още, че "никой не иска да инвестира в коптори и уредени мачове", затова ще се опита да подобри спортната среда, за да "могат да се намерят хора, които да инвестират, но не насила."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са председателите на 24-те комисии в НС
Кои са председателите на 24-те комисии в НС
Корнелия Нинова: Забраняваме със заповед намерението на мобилните оператори за вдигане на цените
Корнелия Нинова: Забраняваме със заповед намерението на мобилните оператори за вдигане на цените