НОВИНИ

Юлиян Инджов: Проблемът с "Българска армия" е много сложен

Данаил Ганчев Юлиян Инджов Станислав Трендафилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 23.12.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от основните акционери в ЦСКА Юлиян Инджов изрази надежда, че след срещата с министъра на спорта Радостин Василев, че ще се стигне до определени резултати, касаещи казуса със стадион „Българска армия“.

Въпреки това, той не е голям оптимист за изграждането на нов стадион, в който ръководството на „червените“ да вложи средства.

„Има напредък в отношението на държавата към спорта. Решенията, които трябва да се вземат са принципни, вероятно трябва да се вземат принципни решения за футбола. В момента собствеността на стадионите в България е различна. За „Българска армия“ е много по-сложен проблемът. Наскоро обявиха общия устройствен план и той не е благоприятен за стадиона в Борисовата градина, предвижданията са само за ремонт на този стадион. Държавата може да направи навеси на трибуните, но това няма да удовлетвори ФИФА и УЕФА за международните мачове там“, сподели Инджов.

На срещата с министъра футболният клуб ЦСКА беше представен от Юлиян Инджов, Данаил Ганчев и адвоката Станислав Трендафилов.

„Държавата имаше ангажимент да предложи в това дружество имот със строителни книжа, за момента за „Българска армия“ не могат да се извадят строителни книжа, освен за ремонт – да боядисаме стените, например. Не може един частен инвеститор да си инвестира парите в подобен стадион“, каза още акционерът в ЦСКА.

Според Юлиян Инджов на този етап нов стадион на мястото на „Българска армия“ изглежда невъзможен.

„Парите, които ние трябваше да плащаме в общото дружество, трябваше да се връщат под формата на инвестиции в двата имота („Българска армия“ и базата в Панчарево), грешно е да се говори за наем. Не можем да направим инвестиции, защото няма строителни книжа. Ние като частни инвеститори искаме да си вложим парите, а нямаме възможността да го направим“, сподели още Инджов.

Дали след срещата с новия спортен министър Юлиан Инджов е оптимист?

„За пореден път сме на среща с министъра на спорта, надяваме се, че този път ще доведе до определени резултати“, каза още Инджов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 89 години почина големият хоров и оркестров диригент проф. Емил Янев
На 89 години почина големият хоров и оркестров диригент проф. Емил Янев
"Истории от злато" на Бъдни вечер от 17.00 часа
"Истории от злато" на Бъдни вечер от 17.00 часа