НОВИНИ

Радостин Василев: Не заемам позиция в битката за президент на БФС

Радостин Василев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 13.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели, че няма да заеме страната на нито един от кандидатите за президентската позиция в Българския футболен съюз.

Той посети тържеството по повод 65-годишнината на спортния тотализатор. На събитието присъства и Димитър Бербатов, който се кандидатира за президент на централата.

"Няма сблъсък за президентското място във футболния съюз. Конгресът ще бъде само за приемане на бюджет, няма да има избори. Не мога да взема позиция в конгреса и няма да го направя", категорично заяви той.

Радостин Василев коментира и призивите на Левски, държавата да помогне на клуба за изграждането на козирка на стадион "Георги Аспарухов".

"Ние на ЦСКА средства не предоставяме. Ние предоставяме възможност, да си построят стадион. Държавата и министерството не могат да предоставят средства на футболните отбори за подобряване на тяхната инфраструктура. Стадионът на Левски не е в собственост на Министерството на спорта, той е в областната управа. Говорил съм с ръководството на Левски за проблема им. Когато има средства за всички футболни клубове, тогава ще има и за Левски", поясни той.

Министърът на младежта и спорта ще посети финала за Купата на България в неделя.

"Надявам се да победи по-добрия отбор. Който е по-добър, той трябва да печели. Аз отдавна не съм привърженик", добави той.

Радостин Василев иска 50% повишаване на оборота на спортния тотализатор.

"Тази година се очертава да бъде годината на реформите. Оставил съм цели на ръководството на тотализатора. В техен интерес е да ги изпълнят. Основната цел е дружеството да печели добре, защото то е основният елемент за нашия бюджет за спорт и култура. Целите на тотализатора са, да изкарва повече пари, те могат да направят оборотът да е с 50% по-голям", допълни той.

Автор: Цветелина Абрашева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Стронг мен" се завърна в Русе
"Стронг мен" се завърна в Русе
Травма попречи на Надал да се противопостави на Шаповалов в Рим
Травма попречи на Надал да се противопостави на Шаповалов в Рим